get started! blog

Hallo deelnemer!

Deze workshop draait om het ontdekken van de mogelijkheden van social media om jouw onderzoekscyclus te verbeteren. Uiteraard bespreken we ook de valkuilen en uitdagingen die deze nieuwe communicatievormen te bieden hebben, maar bovenal wordt het een inspirerende workshop met ruimte voor ieders ideeen.

Je haalt er zelf uit wat voor jou als wetenschapper werkt en laat liggen wat niet werkt

Klik als je meer wilt lezen over het schrijven van een tweet.

 

Als voorbereiding op deze workshop schrijven alle deelnemers 1 blogbericht over hun onderzoek. Deze blogs zal de input vormen voor discussie en zijn aanleiding om ideeen over inzet van (social) media voor je onderzoek te bespreken.

Schrijf je eigen blogbericht

1. Neem een van de volgende uitgangspunten om een blog over te schrijven, met als thema jouw eigen promotieonderzoek

  • Hoe maakt jouw onderzoek de wereld beter?
  • Met welke (onderzoeks)vraag worstel je en zou je voor willen leggen aan collega-wetenschappers over de hele wereld en tegelijkertijd ook aan mensen die niet aan wetenschap verbonden zijn (leraren, experts, leken)?
  • Wat is er fantastisch aan jouw onderzoek?

2. Beantwoord de volgende vraag. Je mag de tekst in dit stadium zo lang maken als je zelf wil.

3. Herschrijf je tekst nu, zodat het begrijpelijk en aansprekend is voor een breed publiek. Gebruik ‘normalemensentaal’, geen jargon, geen afkortingen, geen wetenschappelijke definities (tenzij je ze uitlegt). Gebruik je eigen woorden, alsof je het aan je eigen moeder uitlegt (tenzij je moeder ook wetenschapper is, neem dan een niet-wetenschapper als fictieve gesprekspartner)

3. Kort je tekst in tot maximaal 500 woorden. Wil je meer uitleggen, verwijs dan naar online PDFs, publicaties of artikelen waar mensen meer over het onderwerp kunnen lezen.

Screen shot 2013-06-17 at 5.59.51 PM4. Optioneel: Zoek een afbeelding van minimaal 470 pixels breedte om bij je blogbericht te plaatsen. Je kunt de grootte van het plaatje bekijken als je zoekt op afbeeldingen in Google. Als je over het plaatje hovert met je muis, verschijnt de breedte x hoogte in pixels van de afbeelding in beeld (zie plaatje rechts)

 

Bekijk voor je gaat posten de officiele handleiding voor het plaatsen een bericht op een wordpress blog (in het Engels).  Het posten gaan we samen tijdens de workshop doen, of marjolein zal dit voor je doen. Heb je vragen, mail dan naar Marjolein Pijnappels via emailadres marjolein@studiolakmoes.nl of verstuur een bericht via het contactformulier.

Als het echt niet lukt, maak je geen zorgen. Tijdens de workshop zullen we ook oefenen. Het is voor het bespreken van de mogelijkheden van social media wel handig als we al wat ‘basismateriaal’ hebben bij aanvang van de workshop.

Advertenties

Een Reactie op “get started! blog

  1. Pingback: Hallo promovendus of promovenda! | Summer of Science 2.0·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s