Belgische fondsenwerving in kaart gebracht

Voelt u ook dat private fondsenwerving steeds belangrijker wordt als gevolg van de dalende overheidssubsidies en de crisis? Wilt u meer weten over welke fondsenwervingstechnieken het meest efficiënt zijn?

De HoGent, de KU Leuven en de Fundraisers Alliance Belgium voeren een wetenschappelijk onderzoek naar fondsenwerving in België. Het doel is in kaart te brengen hoe private fondsenwerving georganiseerd wordt bij Belgische non-profitorganisaties. Met de resultaten van het onderzoek wil de HoGent non-profitorganisaties in de toekomst ondersteunen bij hun fondsenwerving en het onderwijsaanbod aanpassen aan de behoeften van de sector.

Na een uitgebreid literatuuronderzoek en diepte-interviews met Belgische fondsenwervers werd een grootschalige online enquête verspreid. 630 verantwoordelijken voor fondsenwerving hebben de vragenlijst ingevuld en hun medewerking verleend. 59% van de ondervraagden werkt in kleine organisaties, 32% in grote en 9% in zeer grote organisaties.  Van de bevraagde organisaties doet 84% aan fondsenwerving bij particulieren.

Hier vindt u in sneak preview enkele resultaten van de studie die in juni 2014 officieel zal voorgesteld worden. In de grafiek staat voor elk fondsenwervingskanaal hoeveel percent van de Belgische organisaties ze inzetten voor werving bij particulieren.

 

grafiek blog

Belgische fondsenwervers beschouwen het inzetten van persoonlijk contact als het meest efficiënte kanaal, gevolgd door het organiseren van eigen evenementen en direct mail.

Benieuwd naar andere resultaten? Volg ons op Facebook (https://www.facebook.com/fondsenwervinghogent) of kom naar onze infodag op 3 juni 2014 (http://bit.ly/QlmCu5).

Heeft u nog vragen, wenst u meer informatie of wilt u verder op de hoogte gehouden worden van het lopend onderzoek, neem dan contact op met: Ann-Sophie Bouckaert of Eef Scheerlinck (onderzoek.fondsenwerving@hogent.be).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s