Hallo promovendus of promovenda!

ics930mrt11 electricity

Wetenschap is spannender dan ooit: nieuwe ontdekkingen, vondsten en innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Er werd niet eerder op zo’n grote schaal internationaal samengewerkt dankzij snelle en goedkope vliegtickets, de opkomst van internet en video conferencing. Wetenschappers hebben social media ontdekt als platform om meer aandacht te krijgen voor hun onderzoek en werken samen met gemeenten, scholen, ziekenhuizen en bedrijven om onderzoeksresultaten om te zetten in bruikbare toepassingen.

Wetenschap is niet langer voorbehouden aan wetenschappers: door economische crises en de roep om praktische oplossingen voor de problemen in de wereld is samenwerking en dialoog met de samenleving in brede zin erg belangrijk.

Wetenschap bloeit, het is een ‘summer of science’, maar tegelijkertijd worden budgetten ingekrompen en is financiering soms moeilijk. Wat betekenen al deze ontwikkelingen voor jou, promovendus of promovenda? Wat zijn uitdagingen waar je mee te maken krijgt? Gebruik jij social media? Hoe groot is de druk om te publiceren? Kom je wel toe aan ‘wetenschapscommunicatie’ of is het de sluitpost na een (te) lange dag?

Op 3, 4 & 5 juli komen jonge onderzoekers uit heel Belgie samen om van elkaar en experts te leren hoe zij hun communicatieskills kunnen verbeteren om hun onderzoek beter te maken.

Vooraf aan deze workshop schrijven alle deelnemers een blogbericht op dit blog. Lees hier meer over wat je moet doen om dit bericht te plaatsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s