Waarom praat mijn Linkedingroep niet?

creating Linkedin Groups for Scientists
Linkedin is onder de beroepsbevolking nog steeds een van de meest populaire netwerktools. Ook onder wetenschappers is Linkedin een veelgebruikte tool om in contact te blijven met collega’s en studenten. Maar Linkedin is meer dan alleen een plek om je cv te dumpen en in contact te blijven met oude collega’s. Door je te verbinden aan groepen en je te mengen in discussies, vergroot je je kennis over actuele zaken, doe je inspiratie op, kun je vragen stellen en kennis delen.

Voor klimaatonderzoeksprogramma Kennis voor Klimaat onderhoud ik samen met mijn collega Fokke de Jong van WageningenUR de Linkedingroep ClimateNL. Met +500 leden en dagelijkse updates, discussies en reacties, is de groep een succes te noemen. Toch hoor ik om me heen collega’s vaak verzuchten dat hun eigen groep ‘niet loopt’. Waar ligt dat nu aan?

Vaak is de oorzaak van een inactieve groep eenvoudig te achterhalen. Heeft de onderzoeker de groep aangemaakt en zit hij vervolgens smachtend te wachten tot anderen lid worden en berichten plaatsen? Dat zou kunnen. Weet dan dat er actieve inzet van de group moderator nodig is gedurende de eerste maanden tot een half jaar van het bestaan van de groep. Vervult de groep wel een behoefte, of communiceren en netwerken mensen efficienter op een andere manier?

Lees het volledige artikel op Wetenschapper 2.0 of ga direct naar het (Engelstalige) artikel over het opzetten van een Linkedin groep voor wetenschappers.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s